lång samma sång är för lång samma sång are

by chris beach

/
  • Streaming + Download

    Includes unlimited streaming via the free Bandcamp app, plus high-quality download in MP3, FLAC and more.

      30 SEK  or more

     

1.
2.
3.

about

this is supposed to be just one long song, but i had to cut it because it was too long for bandcamp.

credits

released August 27, 2015

christoffer strandh plays all instruments. everything is recorded during one day (26th of August, 2015) in Vsetín, on a portable studio cassette recorder.

license

all rights reserved

tags

Track Name: en lång varm sång (1/3)
Jag improviserar en sång, den kan va kort, den kan bli lång, den kan bli jättelång, den kan bli jättelång, den kan få sväva, den kan få gräva, djupt ner i mej själv.
Jag imponeras av nån, som skriver texten så lång, vad handlar texten om, vad handlar texten om, den kan få väva, den kan få sträva, efter nånting långt bort.
Jag är en fotboll i en match, jag vill va överallt, ta plats, men alla sparkar mej, jag går och harklar mej, vad ska jag göra, hur ska jag göra, för att komma in i mål.
Jag är en stubbe på en äng, jag är en gubbe i min säng, som tänker vidare, som växer över er, som träd kan göra, över vägar och högar, även när nån sågat mej.
Jag bokar tvättiden här, jag bokar studiotiden där, så jag kan spela in, jag tänkte spela in, så ni kan höra, vad jag vill göra, men det fattas eluttag.
Jag är en pajas och ett skämt, jag har haft roligt har väl hänt, men här är allvaret, ligger i badkaret, och jag funderar, och mediterar, medan vattnet blir för kallt.
Vi kan lära oss, vi kan lära oss varann, vi kan lära oss nånting.
Kom hönan först eller sist, ett äggstra tillägg blir för trist, fast humor d e bra, fast hur mår du idag, allt är inte på toppen, allt hänger på tuppen, tuppkam on och visa vad du kan.
Jag är en hund som är en katt, jag är en hund som har fått fnatt, som helt enkelt spårar ur, jag har inget koppel, jag är tidlös utan bur, och jag kan flyga, som en mygga, som bättrar på sitt sätt att va.
Jag är ett lejon och en staty, inplastad står jag här som ny, intill en rund rondell, stor som en hund och snäll, och med tålamodet, väntar jag in säsongsmodet, ifall det finns ett intresse.
Jag är en tiger i ett tält, och vinden flyr som på ett fält, men tältet står där än, fast en gång har det vält, då tog jag klorna, och av mej skorna, och satte ner min fot bestämt.
Vi kan lära oss, vi kan lära oss av varann, vi kan lära oss nånting.
Jag är så hungrig som en varg, så hungrig att jag snart blir arg, men hjälper det mej nåt, kanske mitt liv är en sport, där vi kan vinna, förlora, försvinna, eller träna för mej själv.
Vad handlar denna sången om, vad handlar nutiden om, vem handlar frukosten, hur ser framtiden ut för Posten, folk blir sena, vad vill du mena? det får ta den tid det tar.
Jag vill ha tiden för mej själv, jag vill ha lugn och ro ikväll, vill inte umgås alls, vill inte gå någonstans, jag kan få sitta, och sakta vittna, på att jag tar den tid jag har.
Jag är ett album utan hit, jag är en singel utan....., utan uppmärksamhet, som ingen lyssnar på, jag hör verser, och glada terser, men denna sången är för lång.
Vi kan lära oss, vi kan lära av varann, vi kan lära oss nånting.
Jag går och strövar i ett stråk, jag går och gråter i mitt språk, jag hitar ordföljer, vänder på bokstäver, jag kommer på nått, jag kommer gå långt, tills jag kommer till en punkt.
Jag är en orm som singlar slant, som slingrar runt, falskt eller sant, det kan man fråga sej, det kan man fråga sej, är allt på riktigt, är allt så viktigt, vi låter frågan gå runt.
Jag är på uppdrag som en fisk, som fick sej själv på egen risk, jag är en av fiskarna, som fiskar fiskarna, jag sitter på kroken, och läser boken, om hur man drar sej ur.
Han är som han som aldrig hann, om han var hon så hann han fram, men han kom senare, män utvecklas segare, så kan det vara, så låt han vara, det finns tid för alltihop.
Vi kan lära oss, vi kan lära oss av varann, vi kan lära os nånting.
Track Name: en lång varm sång (2/3)
Det var en strand nånstans med skit, utspridda bitar hit och dit, som fåglar lämnat där, som fåglar lämnat där, dom kan få störa, dom kan få göra, lite hur som dom vill.
Det var en gång en ledsen sång, som aldrig riktigt kom igång, den tyckte mycket om, den tyckte mycket om, att bara vara, i långa dagar, men det gjorde för ont.
Jag har ett liv som går isär, det går så här men gick så där, det går att prata om, det går att prata om, det kan få vara, som en tavla, på en vägg utan en ram.
Det gick en tid sen blev det svart, jag sa till mej, var har du vart? vad handlar tiden om, vad handlar tiden om, så kommer den vara, hallå? -svara, men sen bröts samtalet.
Jag hade fel du hade rätt, det var mitt fel, det står noll - ett, kan det bli oavgjort, hur får man nåt ogjort.
Jag har lyckats, lyckats komma längre.
Här står det varuleverans, men jag läser varulv med en svans, så kastas ljuden om, förkasta förbjud en norm, om hur allt har en regel, försök vänd vind efter segel, men en dag vänder vinden sej.
Går det att veva med en väv, går det väva med en vev, går det att skära med, skära med en slev, hur låter räven, hur susar säven, det går att leva som man lär.
Går det att stjäla en sjal, går det att stjäla en själ, går själva sjalen av, när man, skär halvor av en sjal, är allting självklart, sköt jägarna på fart, på ambulansen, när ambulansföraren blev skjuten.
Jag har sett tiden som den var, jag har sett framåt gör mej glad, men om man vill stanna kvar...så kan man, samla på allt man har, och plocka fram det, och locka fram det, tills att du en dag sitter fast.
Jag stack en sticka i min hand, jag stack i väg-en stig jag fann, jag sticka kaktusen, som kasta ut mej sen.
Jag har lyckats, lyckats komma längre.
Jag är en skugga till min själ, och skon som haltar på min häl, jag är en rejserbil, som kör sin egen stil, jag ligger bakom, jag ligger lagom, efer andra med hög fart.
Jag är nånstans jag en gång var, jag får väl se jag får väl svar, nu kommer lite regn, kommer det mera sen? här var det förflutna, ska jag fortsätta eller sluta, ta mej genom det här.
Finns det plats här för nånting, seriöst med humor omkring, som bryter allvaret, som byter alfabet, där bokstäver boxas, och krumilurer joxas, tills dom bryter ihop.
Jag är en humla som är (ett) bi, jag brukar flumma att jag kan bli, vilket djur som helst, en isbjörn utan päls, jag är en geting, som kan sticka, och lämna allting bakom mej, och gå förbi.
Jag går på toan en gång till, för jag har svårt att sitta still.
Jag har lyckats, lyckats komma längre.
Vi kan lära oss, vi kan lära os av varann, vi kan lära oss.
Track Name: en lång varm sång (3/3)
Jag går på toan en gång till, för jag har svårt att sitta still.
Jag har lyckats, lyckats komma längre.
Vi kan lära oss, vi kan lära os av varann, vi kan lära oss.
Låt oss skära upp en lök, två kockar samtidigt i ett kök, vem talar om för vem, vem talar om för vem, så kan man skära, så kan man utlära, men bara jag kan lära mej.
Vi lät oss göra upp en eld, vi ville grilla på en häll, men dit kom brandkåren, och häldre vatten sen, så vattnet rann sen, och elden försvann sen, tills allting rann ut i sand.
Jag är en tavla utan ram, jag är en cykel utan ram, jag hänger inte med, jag svänger av och ner, aj, jag ramla, unga och gamla, kom och ge mej en kram.
Det var en gång en ledsen sång, som aldrig riktigt kom igång, den tyckte mycket om, den tyckte mycket om, att bara vara i långa dagar, men det gjorde för ont.
Jag ser en början utan slut, hur ser slutet av början ut.
Vi kan lära oss, vi kan lära oss av varann, vi kan lära oss nånting.
Det går ett tåg som går ett tag, precis så går mitt tåg idag, det tycker mycket om, det tycker mycket om, att bara stanna, att se andra förbanna...,..sig öer denna resans gång.
Jag hitta fel men leta rätt, jag gör det svårt men det är lätt, min hjärna snurrar runt, i tankarna fastnar gärna strunt, som tar mej över, som tar mej under, jorden den gör mej rund.
Jag kan berätta om allt, fast allt är inte intressant, så jag förstår om du, vill göra annat nu, för jag är långsam, jag är varm, men långsam, ensam, långsam, jag är varm, men ensam.
Jag har sett många i mitt liv, jag sått frön som inte blir, så mycket större sen, men det gör inget, men, det kunde ha blitt nåt, dom kunde ha fått sitt, men så kan det gå ibland.

If you like chris beach, you may also like: